Zdroj: http://www.opernisbornd.cz/recepty/marinovane-kure-a-spenatova-rolada  •  Vydáno: 13.11.2013 10:33  •  Autor: David

Marinované kuře a špenátová roláda

Kuřecí prsa jinak suchá je vhodné upravit nejlépe marinováním.

Suroviny:

800 g kuřecích prsou
50 ml oleje
sojová omáčka
citron
med
chilli
sůl
pepř
Špenátová roláda:
400 g sekaného mrazeného špenátu
40 g másla
100 g polohrubé mouky
3 vejce
sůl
2 stroužky česneku
Náplň:
200 g pomazánkového másla (i více)
100 g šunkového salátu
3 vejce
grilovací koření
kapie
sůl a pepř

Postup:

Náplň:
Pomazánkové máslo promícháme se salámem, můžeme přidat i pórek. Natřeme na roládu a pokrájíme na drobno vejce uvařená natvrdo, kapii a posypeme kořením a stočíme.

Kuřecí prsa naložíme na 24 hodin do marinády z citrónové šťávy, oleje, sojové omáčky, medu, soli a pepře. Za stálého podlévání pečeme asi 15 minut. Krájíme za studena.
Špenát ochutíme solí a česnekem, přidáme mouku, žloutka a sníh z bílků. Vše promícháme a rozetřeme na plech. po upečení plát vyklopíme na utěrku a stočíme. Necháme vychladnout a plníme náplní z másla, šunkového salámu, vajec, kapie, soli a pepře. Znovu stočíme a po mírném ztuhnutí nakrájíme.