Zdroj: http://www.opernisbornd.cz/unie-odborovy-svaz/demonstrace-21.9.2010  •  Vydáno: 13.9.2010 18:43  •  Autor: David

Demonstrace 21.9. 2010

Informace k demonstraci proti chystaným změnám v platových tarifech.

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

jak již všichni dobře víte, na úterý 21. 9. 2010 je naplánována demonstrace proti chystaným změnám v platových tarifech. Plánovaný průvod by měl vyrazit v 11.45 z Letné. Samotná demonstrace začíná ve 13 hodin na náměstí Jana Palacha a potrvá do cca 14 hodin. (Informace pořadatelů). My máme v ten den naplánovanou generální zkoušku na Ariadnu a Slavíka od 11 hodin. Zkouška nemohla být přesunuta na jiný termín kvůli smlouvě s rozhlasem (všichni umělci by přišli o honorář), ale po domluvě s šéfem opery a šéfdirigentem, bude pořadí oper prohozeno. Tzn. začneme Slavíkem a po Slavíkovi mohou všichni členové sboru, kteří neúčinkují v Ariadně odejít na demonstraci.

Teď k samotné demonstraci. Myslím, že by bylo vhodnější prezentovat se na demonstraci jako členové Národního divadla, použít logo Národního divadla (pokud nám to vedení dovolí), popř. vytvořit vlastní transparent a nějak se viditelně vyčlenit z tisíců policistů, hasičů a dalších. V civilním oblečení si nás nikdo nevšimne.

Demostrace proti snizovani tarifu
Klikněte na plánek trasy pro zvětšení

Všechny Vaše nápady a připomínky, prosím, směřujte na mne. Další konkrétní informace se dozvíte na zkoušce ve středu 15.9. 2010.

 

David Vaňáč