Hlavní menu:

Vyhledávání:

Náhodný obrázek:

Orff Jarda.JPG

Anketa:

Ušetříte ze svého platu?
Počet hlasů: 561

Kontakty:

Kategorie: Recepty

Vaječná tlačenka

Recept na vaječnou tlačenku od Zuzky Vernerové.

Vaječná tlačenka

  • 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku, jiná želatina-nevím proč- většinou nefunguje
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 1 sklenice Moravanky
  • 100 g měkkého salámu-používám šunkový
  • 100g uzeného sýra
  • 1 kostka bujónu , nejlépe vaničkový zeleninový
  • 125g majolky – půl skleničky
  • 125g bílého jogurtu, nesmí být příliš tekutý

Přecedíme Moravanku, nálev schováme!!!!

Vařená studená vejce, zeleninu (Moravanka bez feferonky!), salám, sýr – vše nakrájíme na opravdu malé kousky a smícháme ve větší míse s majolkou a jogurtem

Nálev z Moravanky dolijeme vodou na obsah 2,5 dl

Půl tohoto nálevu vaříme krátce s bujónem, jen co se dobře rozpustí, odstavíme. Do horké vody sypeme za stálého míchání želatinový prášek (asi 30 g, prostě celý sáček) a dobře mícháme, až se želatina úplně rozpustí. Pak přilijeme zbytek nálevu, zamícháme a přidáme do směsi.

Můžeme přidat půl lžičky cukru, ale nemusí být, promícháme a dáme do nepřilnavé formy na srnčí hřbet. Dá se použít i umělohmotná krabička na uchovávání potravin přiměřených rozměrů. Necháme vychladnout a na noc až 24 hodin dáme do ledničky.

Dobrou chuť!

print Formát pro tisk