Zdroj: http://www.opernisbornd.cz/recepty/domaci-jatrova-pastika • Vydáno: 10.2.2013 23:37 • Autor: Aleš Mihálik
Recept na domácí paštiku z kuřecích jater od Jáji aneb "Návrh transformace drůbežích jatýrek v paštiku".
Ingredience:
1 dcl brandy
4 stroužky česneku
1 cibule
500 g kuřecích jater
80 g másla
Olej (lžíce)
Pepř
Rozmarýn
2 dcl sladké smetany
Sůl
Tymián
Játra podle potřeby odblaníme a nakrájíme. Na máslo a trochu oleje dáme cibulku, potom kuřecí játra potom brandy, redukujeme cca 2 min.
Přidáme koření, zalijeme smetanou a necháme cca 20 min vařit. Pak přidáme nadrcený česnek, osolíme a necháme trochu ochladit, pak rozmixujeme. Podle chuti a momentální inspirace necháme paštiku buď jemnou nebo můžeme přidat kousky nerozdrcených jatýrek, mandliček nebo brusinek atd.
Nalijeme do nádoby a vychladíme v lednici.
Dobrou chuť přeje Jája!